Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2015

Fietsers dupe van aannemers

JOEP DERKSEN
NIEUWE WETERING – Het fietspad aan de Molendijk is iedere werkdag afgesloten tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Buiten die tijden en in de weekenden mogen de fietsers weer vrij over deze weg rijden, zodat ze geen last hebben van het bouwverkeer. Dit liet wethouder Henk Hoek maandag 23 maart weten.
Het college van burgemeester en wethouders besloot vorige week om dit fietspad af te sluiten. Vreemd genoeg kwam dat besluit, nadat de gemeente er achter kwam, dat de aannemers zich niet hielden aan gemaakte afspraken. Dat blijkt althans uit de woorden van de wethouder. Hij liet weten: ‘Verschillende aannemers zijn daar tegelijkertijd aan het werk gegaan. Er hebben veel meer activiteiten plaatsgevonden dan we aanvankelijk konden vermoeden. Het gebruik maken van die aangelegde bouwweg heeft toch geleid tot het gebruiken van dat fietspad tijdens de werkzaamheden. Dat heeft geleid tot onveilige situaties. We hebben de aannemers er op aangesproken. Dat bleek niet het gewenste effect te hebben.’
In plaats van het bestraffen van de aannemers voor het overtreden van de afspraken, wordt het fietspad nu dus iedere werkdag afgesloten. De wethouder liet ook weten, dat het fietspad er later dit jaar in z’n geheel uit gaat en in juli wordt vervangen voor een nieuw wegdek, waarover zowel fietsers als auto’s mogen rijden.