Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 maart 2015

Gedoogd bedrijf mag blijven

KAAG EN BRAASSEM – Een caravan- en botenopslag die jarenlang gedoogd is op het Zuideinde, mag daar de komende jaren blijven. Tot nog toe kreeg dit bedrijf een tijdelijke omgevingsvergunning, maar nu vindt het college van burgemeester en wethouders dat de huidige eigenaar (en zijn mogelijke opvolgers) het werk mogen voortzetten. De locatie Zuideinde 38 krijgt de hoofdbestemming Recreatie, met de specifieke omschrijving ‘Caravan- en botenopslag’.
Wethouder Harry van Schooten liet donderdag 12 maart weten: ‘Het bedrijf mag niet uitbreiden; de activiteiten blijven beperkt tot de huidige omgeving. Het bedrijf zit er al meer dan twintig jaar en als de gemeente al die tijd niet optreedt, dan is er sprake van een gedoogsitutatie.’ De gemeente kan dus niets doen totdat de ondernemer besluit dat hij er weggaat? Van Schooten: ‘Ja.’ Als de eigenaar stopt, mag er op deze locatie alleen opnieuw een caravan- en botenopslag komen. Er is dus geen mogelijkheid voor het opzetten van andere recreatieve functies of bedrijven.