Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2015

Verkoop gemeentehuis van de baan

OEGSTGEEST - De verkoop van het gemeentehuis in Oegstgeest gaat definitief niet door.  Na jarenlang onderhanden hebben de gemeente en de potentiële koper de onderhandelingen afgebroken. Het eindbod voor koop lag 5% tot 10% lager dan de taxatiewaarde en het college van burgemeester en wethouders vond het niet verantwoord om hier mee in te stemmen. Dit blijkt uit een raadsmededeling.
Deze ontwikkeling zorgt voor een probleem, want in de gemeentelijke begroting van 2016 is rekening gehouden met een besparing van 240.000 euro aan ‘huisvestingslasten’. Die besparing gaat nu niet meer lukken en dat zorgt dus direct voor een gat in de begroting van een kwart miljoen euro.