Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Beraden over burgerpanel

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Op woensdag 20 mei komen de politici bij elkaar om te praten over de vraag wat ze verwachten van een nieuw in te stellen burgerpanel. Afgelopen maandag 13 april tijdens de vergadering van de Begeleidingscommissie Vernieuwing kwamen de raadsleden er namelijk niet uit.
Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) vond dat keuzes gemaakt moeten worden over de vorm van zo’n burgerpanel. ‘Praten de deelnemers meer aan de voorkant mee of gaan ze juist meer over de uitvoering van de zaken in de directe omgeving?’ Ze liet weten, dat zij een voorstander is om het burgerpanel steeds een wisselende samenstelling te geven, afhankelijk van de te bespreken onderwerpen. Hierdoor wordt overigens ook voorkomen, dat een burgerpanel te veel invloed zal krijgen. Op 20 mei nemen de politici een beslissing of het burgerpanel gebruikt gaat worden als inspraakmiddel of als controlerend apparaat.