Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Vlaggen in top

 
VOORHOUT – Heel de Bollenstreek vierde dinsdag 5 mei het feit, dat Nederland zeventig jaar geleden bevrijd werd door de geallieerden. Trudy Uljee deed dit zelfs op een heel bijzondere manier; zij hing drie vlaggen in de mast: een Canadese, Amerikaanse en Zweedse vlag.
Uljee (81) vertelt hierover: ‘De Amerikanen en Canadezen hebben ons in de Bollenstreek samen met de Polen bevrijd en van de Zweedse geallieerden kregen we het wittebrood dat ons met voedseldroppings bereikte.’ Nog altijd krijgt Uljee ieder jaar bezoek van de familie Verhaegen, die al generaties lang in Canada wonen.

1 Comments:

At 2:59 p.m., Anonymous Stichting Kreda, Lisse said...

Mevrouw Ujjee heeft 4 vlaggen op de Bevrijdingsdag opgehangen: naast de Amerikaanse, Engelse en Franse- ook de Poolse vlag. Polen hebben ook gevochten om Nederland te bevrijden. Het is alleen heel erg jammer dat er al de jaren niet zo veel over werd verteld. In ieder geval heeft Koningin Beatrix de Poolse rol in de bevrijding naar jarenlang erkend door de Militaire Willemsorde aan de Eerste Zelfstandige Poolse Parachutistenbrigade toe te kennen. Dit besluit deed alsnog recht aan de Poolse
strijders, in het bijzonder aan degene die hun leven voor Nederland hebben opgeofferd.

En Mevrouw Uljee: hartelijk bedankt!

Toespraak van Koningin Beatrix:
http://www.driel-polen.nl/?page_id=491

 

Een reactie posten

<< Home