Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

Twijfels over locaties sociale woningbouw

KAAG EN BRAASSEM – De verschillende politieke partij zijn druk bezig met de vraag op welke locaties nieuwe sociale woningbouw moet komen. En welke locaties er afvallen.


Gemeenteraadslid Ton van Velzen (VVD) liet weten, dat nieuwe sociale woningbouw ook weer andere uitdagingen met zich meebrengt: 'Als je sociaal bouwt, bouw je ook voor een bepaalde groep met specifieke problemen. Dan heb je het over de Schilderswijk.' Hij vervolgde: 'De Saskia van Uylenburch gaat het niet worden en twee van de drie locaties bij De Bult vallen af.' Het CDA wil de Kerkweg als mogelijke locatie weg hebben. Fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) heeft er alle vertrouwen in dat de komst van nieuwe sociale woningen een succes zal worden: 'Als de huizen zijn gebouwd, komt er meer lucht in de sociale woningmarkt en zakt die wachtlijst na een jaar of vijf.'