Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

Nieuwe huizenbouw

KAAG EN BRAASSEM > Een aantal inwoners, die plannen hebben om een huis te (ver)bouwen, krijgen hun zin van het college van burgemeester en wethouders.

De agrarische bestemming op het adres Bilderdam 28 (Bilderdam) mag omgezet worden naar een woonbestemming voor de bouw van drie huizen. Op dit perceel stonden ooit een kwekerij en dierenhotel Pocahondas. Maar de eigenaren hebben hun bedrijven, mede vanwege klachten door omwonenden, verplaatst naar de gemeente Uithoorn. De nieuwe grondeigenaren willen nu dus de huidige bedrijfsbebouwing slopen en vervangen door drie woningen van 750m3.


Het college stemt ook in met de komst van een woning op het perceel Pastoor van der Plaatstraat 105c in Rijpwetering. En in Oude Wetering, aan de Kerkstraat 1, 2 en 2a mag er ook flink gesloopt en gebouwd worden. Daar verdwijnen een berging en het dak van de tussenbouw tussen Kerkstraat 1 en 2. De boerderij wordt verbouwd tot twee woningen. Op het perceel Noordeinde 66 (achter) in Roelofarendsveen mogen op het achtererf twee geschakelde woningen (twee onder één kap, JD) gebouwd worden. Voor alle initiatieven moeten nog wel de normale procedures doorlopen worden, waarbij omwonenden bezwaar kunnen aantekenen.