Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Ondernemers onaangenaam verrast door precariobelasting

LISSE > De voorzitter van Alverha George Hoogkamer, is compleet verrast door het bericht, dat de gemeente een precarioheffing voor terrassen wil invoeren op het Vierkant. Dit heeft hij laten weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Gemeenteraadslid Martijn Tibboel (VVD) stelde hier donderdag 15 december tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over.

Maar wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet weten, dat het gemeentebestuur hier wel degelijk goed over heeft gecommuniceerd. Alleen is dat al een tijdje geleden geweest. ,,Bij de horeca is het intern niet helemaal doorgesijpeld, maar er is wel degelijk over gesproken.'' Als onderdeel van de bezuinigingsronde 'Meer, Minder, Anders' besloot de raad indertijd, dat de gemeente ook meer inkomsten moet hebben. Dat was de reden, waarom de precariobelasting voor terrassen zou worden ingevoerd. Oorspronkelijk had dat al vorig jaar moeten gebeuren, maar werd met een jaar uitgesteld omdat het oorspronkelijke huurcontract voor het gebruik van het terras te laat werd opgezegd door de gemeente.


De precariobelasting wordt dus vanaf 1 januari ingevoerd en binnen drie jaar stijgt het tarief van enkele euro's naar zo'n twintig euro per vierkante meter. Volgens de wethouder hebben de horeca-ondernemers dan nog altijd te maken met een laag tarief. ,,We zitten met dit bedrag aan de onderkant van wat er in de streek gebruikelijk is. We hebben 800.000 euro geïnvesteerd in het Vierkant. Daar betaal je op deze A-locatie het laagste tarief van de regio.''