Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Twijfels over uitgaven voor parkeren in duin

NOORDWIJK > Niet iedere partij is razend enthousiast over het voorstel van een grootschalige parkeergarage in het duin, al dan niet in combinatie met een conferentieruimte. Dit plan komt van de Noordlander Groep (eigenaar van Huis ter Duin) en aan de gemeente is gevraagd om hier ook in te investeren. Of dat gebeurt, is nog lang niet zeker; eerst moeten de gemeenteraadsleden bepalen of een kwart miljoen euro uitgegeven wordt als 'voorbereidingskrediet om de verschillende opties voor een integrale parkeeroplossing op haalbaarheid te onderzoeken'.

Vooralsnog kijkt het CDA de kat uit de boom. Raadslid Alkemade wees er op, dat de gemeente gevraagd wordt om publiek geld te stoppen in een private ontwikkeling. Maar zijn collega Visser (Puur Noordwijk) was lyrisch: ,,Een private persoon heeft zich gemeld om zoiets fantastisch neer te zetten. Het gaat om het haalbaarheidsonderzoek van alle fantastische plannen die kunnen bijdragen aan het Noordwijkse toeristische kerngebied.'' Maar raadscommissielid Gutlich (D66) stelde: ,,Het zou bijzonder zijn als we als gemeente tientallen miljoenen gaan meebetalen aan een parkeergarage die op private grond staat.''

Raadscommissielid Menko Wiersema (PvdA-GroenLinks) wees er op, dat de bouw van zo'n parkeergarage in het duin een investering is van 60 miljoen euro. Ook levert dat zo'n 800.000 euro minder aan parkeerinkomsten op voor de gemeente. ,,Dat slaat gaten in onze begroting.'' Maar wethouder Hans Bakker wilde de twijfelaars over de streep trekken. ,,Dit traject (de investering van 250.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek, JD) is bedoeld om te kijken waar we naar toe gaan. Het doel is een verbeterslag, passend bij de maat en schaal van Noordwijk. Op dit moment houdt de parkeerdruk al allerlei ontwikkelingen tegen.'' De gemeenteraad praat op donderdag 15 juni verder over dit onderwerp.


Joep Derksen