Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Leimuiden raakt sneeuwschuivers en zoutstrooiers kwijt

KAAG EN BRAASSEM – Alle zoutstrooiers en sneeuwschuivers komen op de gemeentewerf in Roelofarendsveen (Veenderveld 53) te staan. De laatste jaren staan zij in de gemeentelijke loods (de voormalige Maarse & Kroon gebouwen) aan de Dr. Stapenséatraat 12 in Leimuiden. In verband met de aanstaande verkoop van deze gebouwen ten behoeve van het Centrumplan Leimuiden moet een andere stallingsruimte gevonden worden.


Daarom laat de gemeente daar een extra overkapping bijplaatsen, voor 49.800 euro (exclusief btw). Desgevraagd laat wethouder Henk Hoek (CDA) weten, dat die overkapping nog geen zonnepanelen krijgt. Op de vraag, of het niet beter is om direct zonnepanelen te plaatsen, zeker omdat de gemeente Kaag en Braassem als doelstelling heeft om in 2040 energieneutraal te zijn, heeft de wethouder het volgende antwoord. ,,Op dit moment zijn we aan het onderzoeken om op de panden die de gemeente in eigendom heeft, van zonnepanelen te voorzien. We bekijken of we dat opnemen in de activiteiten om de duurzaamheidsdoelstelling te bereiken. Het is goed om niet ad hoc allerlei zaken te doen, maar om dit in het totale plan op te nemen.''