Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2017

Gemeente overladen met zitbankjes

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente wordt verrijkt met maar liefst 150 zitbankjes in de openbare ruimte. Dit is voor een groot deel te danken aan de vasthoudendheid van één inwoonster: Ria Selderbeek. Jarenlang pleitte ze voor de komst van meer bankjes in Leimuiden. En dat gaat gebeuren; de inwoners en toeristen van deze dorpskern kunnen binnenkort genieten van veertig zitbankjes. De overige 110 bankjes worden verdeeld over de rest van de kernen.

Wethouder Yvonne Peters toont vrijdag 15 december, samen met Selderbeek, het allereerste zitexemplaar, dat bij het gemeentehuis in Roelofarendsveen is geplaatst. De Leimuidense is blij met het resultaat: ,,Ik heb er een paar jaar over gedaan en moest er elke keer weer over zeuren bij het gemeentebestuur. Maar het is in ieder geval gelukt.'' Een kritische kanttekening heeft Selderbeek nog wel: ,,De gemeente begint met het aanleggen van bankjes in het buitengebied, maar ik wil ook, dat er zo snel mogelijk bankjes voor ouderen komen midden in het dorp.''