Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Nieuwe aanbesteding veerpont


[KAAG] Er komt de komende tientallen jaren geen vaste brugverbinding met Kaageiland. Het college van burgemeester en wethouders gaat definitief een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor de veerpont.

Wethouder Herman Haarman licht toe: ,,We zijn niet ontevreden over de huidige exploitant. Maar de huidige overeenkomst eindigt dit jaar en dus moet er opnieuw worden aanbesteed.'' Het college is met de lokale dorpsraad in gesprek over de voorwaarden, waaraan een nieuwe pontexploitant moet voldoen. Vanaf maart kan iedereen zich inschrijven om de exploitatie van de veerpont op zich te nemen. Het (nieuwe) college van burgemeester en wethouders neemt dit najaar een besluit over wie het veerpontwerk mag uitvoeren.

Dit jaar worden ook de veerstoepen gerenoveerd, voor een bedrag van 750.000 euro. ,,Dan kunnen we er weer vijftig jaar tegenaan'', constateert Haarman tevreden. Maar is dit niet juist hét moment om afscheid te nemen van de veerpont en de bewoners op Kaageiland met een brug te verbinden met het vaste land? Het college heeft dat overwogen. ,,Maar die wens leeft niet bij de inwoners van Kaag. De Kaagbewoners vinden het zo wel prima.'' Voor de komende 50 jaar zitten de bewoners en de bezoekers van Kaageiland dus vast aan de pont.