Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Appartementengebouwen op Kaag


[KAAG] Vier woongebouwen met in totaal tien appartementen op het adres Julianalaan 68 en 70; van het demissionaire college van burgemeester en wethouders mag dat er komen. Dat bleek donderdag 22 maart. Wel moet de initiatiefnemer aantonen, dat er op Kaag-eiland behoefte is aan dit type woningen. En ook mogen de panden niet zorgen voor negatieve effecten voor de bestaande omgeving.

Als de plannen doorgaan, wordt eerst de bestaande bebouwing op het perceel gesloopt. Dan komen er vier nieuwe gebouwen te staan. De loods/stalling voor de jachthaven verdwijnt, maar de jachthaven zelf blijft gehandhaafd. De appartementengebouwen komen echter wel in de 20 Ke-contour te staan; dus de nieuwe bewoners mogen ook genieten van het lawaai en de fijnstofuitstoot van passerende vliegtuigen. Maar de gemeente is er van overtuigd, dat de nieuwbouw goed zou kunnen passen in de omgeving. De Provincie Zuid-Holland moet nog akkoord gaan met deze bouwplannen.