Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Hanging baskets op Reghthuysplein


Nieuwkoop – De ondernemers aan het Reghthuysplein krijgen hun vurig gewenste 'hanging baskets'. Met deze bloembakjes aan lantaarnpalen moet de sfeer op het winkelplein verhoogd worden en consumenten er toe aanzetten om uit hun luie stoel op te staan en heerlijk te gaan shoppen.

In voorgaande jaren had de gemeente al hanging baskets hangen in onder meer Langeraar, Noorden en aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. De Reghthuyspleinondernemers hadden het initiatief genomen om een Alphense ondernemer te vragen om ook bij hen op het plein die hanging baskets te plaatsen. Maar het college van burgemeester en wethouders kiest voor een andere oplossing, zo laat burgemeester Frans Buijserd weten. ,,We hebben afspraken gemaakt met de VON voor Noorden en voor de dorpsstraat in Nieuwkoop en in Langeraar met de dorpsraad. Zij krijgen van ons die baskets met het eerste plantengoed voor de zomer. Vervolgens moeten zij zelf alles ophangen en er voor zorgen dat de plantjes ook water krijgen.'' En zo moet het ook gaan op het Reghthuysplein, stelt de burgemeester. Dat is namelijk ook een stuk goedkoper, dan wanneer de ondernemers een bedrijf uit Alphen inschakelen. Het komende voorjaar hangen in de hele gemeente Nieuwkoop meer dan honderd hanging baskets.