Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Maximaal vier verdiepingen


Appartementencomplex Woelige Baren 

[OUDE WETERING] De bouw van het appartementencomplex De Woelige Baren komt op losse schroeven te staan. De gemeenteraadsleden namen maandag 12 maart weliswaar het 'Bestemmingsplan De Woelige Baren' aan, maar stelden hier wel een voorwaarde aan. Namelijk, dat het appartementencomplex maximaal vier lagen hoog mag worden. En dat is juist een voorwaarde, waar de projectontwikkelaar zelf niet mee akkoord wil gaan. Die ontwikkelaar zag het liefst een appartementencomplex van minimaal vijf of zelfs zes lagen hoog verschijnen.

Door Joep Derksen

Oorspronkelijk zou het appartementencomplex zes verdiepingen krijgen. Enkele weken geleden had de projectontwikkelaar, na bezwaren vanuit de gemeenteraad, al aangegeven dat een laagje minder ook acceptabel zou zijn. Fractievoorzitter Esther Loos (D66) diende daarom een amendement in om dat appartementencomplex maximaal vijf verdiepingen hoog te laten zijn. Maar raadslid Ger van Emmerik (SVKB) diende vervolgens een voorstel in, om dat gebouw slechts maximaal vier verdiepingen de lucht in te laten stijgen. Omdat dit 'passend in de omgeving' zou zijn.

Dit voorstel van SVKB werd alleen ondersteund door PRO, maar deze twee partijen vormen samen een meerderheid in de gemeenteraad. De politieke partijen namen ook nog unaniem een voorstel van SVKB aan, om een 'ABC-constructie' in te voeren, zodat kopers van een sociale woning in dit gebied niet diezelfde woning binnen vijf jaar tegen een commercieel woningmarkttarief mogen verkopen. Het is met het maximeren van de hoogte van het appartementencomplex echter zeer de vraag, of er de komende komende jaren daadwerkelijk een spade de grond in gaat.