Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Zorg over parkeerproblemen


Ter Aar – De parkeerproblemen in Ter Aar moeten worden aangepakt. CDA-campagneleider Jamiel Arens ontvouwt een plan, hoe dat moet gebeuren.

Op allerlei plaatsen in het dorp hebben inwoners hun auto's op en langs de straten geparkeerd. Soms ook in bochten en dat kan leiden tot verkeersonveilige situaties. Het CDA vindt, dat dit nu eindelijk moet worden aangepakt. Arens neemt het nog te bouwen ikc (integraal kindcentrum) als voorbeeld. Honderden kinderen gaan daar dan iedere schooldag naar toe. Arens: ,,In de bocht van de Vosholstraat staat nu nog auto's geparkeerd. Wij willen, dat daar een zebrapad komt. Dan zet niemand er meer zijn auto en wordt de veiligheid voor voetgangers en fietsers verbeterd.''

Het CDA heeft ook het vizier gericht op andere hotspots. Zoals de kruising bij de brug in Ter Aar. ,,We willen kijken, hoe we de fietsers kunnen helpen.'' De partij wil ook meer parkeerplekken in het dorp; zeker omdat het autobezit al jaren groeit. ,,We moeten slim omgaan met de ruimte, maar ook het groene karakter van Ter Aar houden.'' Als er voldoende parkeerplekken zijn, dan vindt de partij, dat de gemeente ook extra moet gaan handhaven, waar het gaat om het goed parkeren.