Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Machtsstrijd barst los bij CDA


[KAAG EN BRAASSEM] Het einde van de regeerperiode van fractievoorzitter Karin van der Kaaden is nabij. Zij heeft besloten haar positie als fractievoorzitter op te geven, zo maakte ze woensdag 4 april bekend. Wel blijft Van der Kaaden gemeenteraadslid.

,,Na twaalf jaar in de politiek wil ik meer in de luwte zitten'', zo verklaarde ze deze stap terug. Dat wil echter niet zeggen, dat Van der Kaaden geen wethoudersambities heeft. ,,Ik houd alle opties open.'' Tijdens de fractievergadering die avond gingen de fractieleden in beslotenheid praten over wie de nieuwe fractievoorzitter wordt. Maar om middernacht was er nog steeds geen witte rook boven het gemeentehuis. Een opvolger bleek niet gekozen te zijn. Raadslid Marcel Doze informeerde: ,,We hebben een aantal scenario's doorgesproken. Er is nog geen definitief besluit genomen; het moet nog verder worden uitgewerkt.'' Enkele dagen later bleek de kogel toch door de kerk: Marcel Doze en Anja de Rijk vormen samen een duo-voorzitterschap.