Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Brief minister Ollongren wordt goed bewaard


OEGSTGEEST – Hoe kan het lokale bestuur en dus ook de lokale democratie het beste versterkt worden? Met deze vraag richtte Minister Ollongren zich tot alle gemeenteraden van Nederland. Met het verzoek, om vóór 1 juni een reactie te geven.

Maar de raadsleden van Oegstgeest kregen deze brief van Ollongren zo laat voor ogen, dat deze vraag pas in de raadsvergadering van donderdag 31 mei behandeld kon worden. Raadslid Lydie Vennema (net als Ollongren van D66) probeerde de overige politici te overtuigen om dit onderwerp in een commissievergadering te bespreken. Maar daar kreeg ze geen steun voor. Raadslid Ria Pasterkamp (PrO): ,,Iedereen is voor meer democratie en meer participatie. Dit soort dingen gaan het meest leven, als er een concreet plan onder ligt. Laten we deze brief heel erg goed bewaren.'' Raadslid Edgard Creemers (VVD) was het hier mee eens. De minister heeft de deadline van 1 juni gesteld; het heeft geen zin om er op 5 juni nog over te praten.''