Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Oegstgeest komt voor zichzelf op


OEGSTGEEST – De gemeente Oegstgeest moet haar eigen belangen beter vertegenwoordigen, waar het gaat om de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Deze instantie, waarin allerlei gemeenten vertegenwoordigd zijn, is bezig om haar takenpakket uit te breiden, om zo het eigen bestaansrecht te garanderen. Maar dat mag niet ten koste gaan van Oegstgeest, zo vinden de gemeenteraadsleden.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 mei besloten de politici unaniem dat het college nog dit jaar duidelijk maakt, wat voor ieder programma van Holland Rijnland de ,,aantoonbare toegevoegde maatschappelijke waarde is voor Oegstgeest, afgezet tegen de hiermee gepaard gaande lasten op de gemeentebegroting''. Maar ook moet het college de raad informeren over activiteiten van Holland Rijnland, die ook in andere samenwerkingsverbanden kunnen worden opgezet. Bijvoorbeeld in de Leidse regio. Burgemeester Emile Jaensch beloofde, dat hij hier aan gaat werken, al wil hij nog wel van de politici weten, wat nou precies die ,,aantoonbaar toegevoegde waarde'' is voor Oegstgeest.