Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juni 2018

Uitstel bouwplannen Overgeest


OEGSTGEEST – Het college moet één uniform beleid voeren, waar het gaat om het hele gebied van Endegeest, Overgeest, het grootste deel van het Wilhelminapark en de Geesten. Dit pleidooi hield fractievoorzitter Frits van Dissel (Hart voor Oegstgeest) tijdens de raadsvergadering van 31 mei.

Juist door één totaaloverzicht te houden van alle bouwprojecten en uitbreidingsplannen, kunnen de ontwikkelingen in de gaten gehouden worden. Van Dissel: ,,Het hele gebied is beeldbepalend voor onze omgeving. We vinden het zeer de moeite waard om er bovenop te zitten, met alles wat er gebeurt, aan eigendommen die van eigenaar veranderen, bouwplannen en nog veel meer.'' Voordat de gemeenteraad een nota van uitgangspunten heeft opgesteld, zouden er geen bouwvergunningen meer afgegeven mogen worden, zo vond de fractievoorzitter. Hij kreeg direct steun van de VVD, PrO en de meeste CDA-raadsleden. Lokaal en D66 waren tegen, net als één CDA-raadslid. Raadslid Arne-Jan Vos (D66) vond, dat wachten tot zo'n nota van uitgangspunten is opgesteld zorgt voor vertraging. ,,En wij willen in Overgeest stappen zetten.'' Het voorstel van Hart voor Oegstgeest werd aangenomen door een ruime raadsmeerderheid.