Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2018

Topkwaliteit vleesgerechten bij Stef's & Jeff's

VOORHOUT – Je hebt vleeseters en vleesgenieters. Bij Stef's & Jeff's staat de passie voor vlees voorop, in combinatie met de warme gastvrijheid die iedere bezoeker aan dit barbequerestaurant als een fijne deken omhult.

Door Joep Derksen

De eigenaren van Stef's & Jeff's zijn, hoe kan het anders, Stephan & Jeffry; zij zijn van jongs af aan vrienden en besloten vorig jaar om hun gezamenlijke passiedroom werkelijkheid te laten worden. Een eigen restaurant, waarbij het draait om “genieten” door middel van uitstekende gerechten, een heerlijke gezelligheid en een plek waarbij je je thuis voelt. Jeffrey licht toe: ,,Ik had al jaren de passie om de zaak te starten samen met Stephan en anderhalf jaar gelden zijn we om ons heen gaan kijken. We zitten beiden ons hele leven al in de horeca; het is ons leven en we willen niets anders.''

Vorig jaar zetten de vrienden het restaurant Stef's & Jeff's op. ,,We zijn helemaal verzot van grillen en barbecue. Alle gerechten worden hier bereid op een 'Big Green Egg'; dat is een keramische barbecue in de vorm van een ei, welke er voor zorgt dat de barbecue langer zijn warmte vasthoudt, zuiniger is in gebruik en de temperatuur beter beheersbaar is, wat resulteert tot overheerlijke gegrilde gerechten en krijg je door het gebruik van houtskool een veel intensere smaak aan je vlees en vis.''

Stef's & Jeff's onderscheidt zich van alle andere restaurants op twee gebieden. Zo wordt hier veel met 'dry aged' kwaliteitsvlees gewerkt. ,,Dry aged is vlees, dat drie tot zes weken lang in speciale klimaatkasten opgehangen is. Dan droogt het iets in, waardoor het vlees malser wordt en een sterkere smaak krijgt.'' Chef-kok Stephan maakt dan ook geen gebruik van allerlei smaaktoevoegingen: ,,Neem als voorbeeld onze Tomahawk, deze ligt zo'n 25 minuten op de barbecue, met enkel wat peper en zout er bij. De smaak moet namelijk van het vlees zelf afkomen.''

Een andere bijzondere kwaliteit van Stef's & Jeff’s is het concept ‘Cut Your Own Steak’. Hierbij komen zij met één bepaald stuk vlees aan tafel en kunnen de gasten zelf bepalen hoe groot zij hun stuk vlees willen hebben en geen genoegen hoeven te nemen met de standaard portie die je normaal krijgt. Het stuk zal aan tafel afgesneden en gewogen worden, waarna hij vervolgens op de Big Green Egg bereidt zal worden. Hierdoor weet je precies wat je op je bord krijgt.

In het restaurant, met daarbij een kleurrijk terras, hangt een huiselijke en gezellige sfeer. '' Het terras is fonkelnieuw en nu al heel populair. Jeffry: ,,Het is niet het allergrootste terras, maar wel heel sfeervol ingericht.'' Mensen moeten zich hier thuis voelen; dat is het allerbelangrijkste. ,,Wij proberen interactie met de gast te hebben, door onder meer een praatje te maken. Maar we zorgen ook voor een portie humor.''

Deze maand introduceert Stef's & Jeff's een nieuwe kaart. Met echte vleestoppers, zoals de Tomahawk, lamsrack en kalfsribeye en diverse dry aged producten. Stephan: ,,De Tomahawk is een immense ribeye, met een stuk bot er aan. Het lijkt op de tomahawk bijl.'' Stef's & Jeff's is het enige restaurant in heel Voorhout, dat een eigen kinderhoek heeft, waar de jeugd kan kleuren, televisie kijken of hun eigen ‘gerechten’ kunnen maken in de kinderkeuken. Omdat je in Voorhout gratis kunt parkeren, kun je zonder tijdschema genieten van je lunch of diner. Stef's & Jeff's verzorgt ook de catering voor feesten en partijen.

Stef's & Jeff's, Herenstraat 74, 2215 KJ Voorhout, T: 0252 866 550, W: www.stefsenjeffs.nl.