Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 september 2018

Onderhoudsgeld voor peuterspeelzalen


[NIEUWKOOP] De gemeenteraad gaat akkoord met een eenmalige subsidie van 92.500 euro aan Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop (SPN). Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw meubilair en het herstellen van het achterstallig onderhoud. De politiek hoopt, dat hiermee alle problemen van de SPN tot het verleden behoren. Het oude management van de SPN is vervangen door nieuwe bestuurders en die hebben de bezem door de organisatie gehaald. Hierdoor staat de stichting er financieel beter voor en is er weer rust gekomen onder het personeel.

Hoewel wethouder Bernadette Wolters zelfstandig de subsidie had kunnen toekennen, wilde ze toch de mening van de gemeenteraad horen. De SPN kan hiermee met een schone lei beginnen, zo vindt de politiek. De enige voorwaarde, die de raadsleden stellen aan deze subsidie is, dat de SPN voortaan wel jaarlijks geld opzij legt, zodat die instantie in de toekomst zelf kan zorgen voor de vervanging van oud meubilair. Fractievoorzitter Annette Pietersen (D66) concludeerde: ,,Er kan nu eindelijk een streep gezet worden door de onzekere situatie van het verleden. Het bestuur kan met een schone lei verder.''