Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2018

Reliëfribbels en lichtbolreflectoren


Zevenhoven – Het college van burgemeester en wethouders wil de snelheid op de Oude Spoorbaan verlagen naar 60 kilometer per uur. Nu mag daar nog 80 gereden worden, maar dat vindt het gemeentebestuur niet meer verantwoord, door de toename van verkeer. De weg is smal en ligt op een slappe ondergrond. Daardoor zijn de bermen kwetsbaar. Het gevolg is dat hoogteverschillen ontstaan tussen de weg en de berm waardoor voertuigen die in de berm rijden moeite hebben om weer uit de berm te komen met alle verkeersrisico’s van dien. De bermen kunnen beter beschermd worden met 'grasbetonblokken'

De grasbetonelementen worden voorzien van lichtbolreflectoren en iedere twee meter zogeheten reliëfribbels. Die reliëfribbels zorgen voor een trillend gevoel bij de chauffeur en zijn een waarschuwing dat zij niet meer op de weg rijdt. De lichtbolreflectoren geven in het donker aan waar het asfalt op houdt. Deze maatregelen zorgen volgens wethouder Antoinette Ingwersen voor extra verkeersveiligheid. Dit gaat zo'n €120.000 kosten; hiervoor moet de gemeenteraad nog toestemming geven.