Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2018

Zwembad in gesprek met gebruikers


[KAAG EN BRAASSEM] Een noodkreet in het Witte Weekblad over de aangepaste tijden van zwembad De Tweesprong, waarop senioren baantjes kunnen zwemmen, heeft het gemeentebestuur bereikt. Het college van burgemeester en wethouders heeft gezorgd voor een gesprek tussen het zwembadbestuur en een aantal zwemmers. Dat maakte wethouder Petra van der Wereld maandag 22 oktober bekend.

,,De directie van het zwembad en inwoners hebben afspraken gemaakt om dingen te verbeteren'', zo liet Van der Wereld weten. De reden, dat het zwembadbestuur andere tijden had ingevoerd voor de verschillende soorten aan zwemrecreatie (doelgroepzwemmen, baantjeszwemmen, vrijzwemmen), komt onder meer door de invoering van continuroosters op scholen. ,,Hierdoor zijn de schooltijden veranderd en kunnen de scholen eerder beginnen met zwemlessen. Dat geeft druk op andere onderdelen.'' De wethouder gaf aan, dat het besluit om zwemtijden te veranderen bij het zwembadbestuur ligt. ,,Als college en als raad gaan we er niet over. We hebben de signaalfunctie opgepakt, door het aangaan met gesprekken. We hopen dat ze er uit komen.''