Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2018

Nieuwe initiatieven Buitengebied Oost


[KAAG EN BRAASSEM] Een twintigtal inwoners kreeg goed nieuws van het college van burgemeester en wethouders. Hun ontwikkelingsplannen voor in het Buitengebied Oost zijn goedgekeurd. Het gaat om ongeveer de helft van de 38 ingediende verzoeken, informeert wethouder Inge van der Wereld.

Veel van de afgewezen plannen zijn niet afgewezen, omdat ze slecht zijn. Vaak ging het om ideeën, die ,,nog niet rijp genoeg waren om meegenomen te worden.'' Hieronder zat een plan met het bouwen van recreatiewoningen. De indiener hiervan wordt uitgenodigd om nog eens op het gemeentehuis over zijn plan te komen spreken.

Andere plannetjes mogen al heel snel worden uitgevoerd. Dan gaat het vooral om zaken als het bouwen van een schuur, het vernieuwen van een woning of van de achterdeur een voordeur maken. De wethouder laat weten, dat ook de komende jaren mensen nog altijd ideeën kunnen indienen om wat in het buitengebied te ondernemen. De afgelopen maanden was er een kleine hausse aan dit soort plannen, maar dat kwam ook doordat de gemeente de inwoners had opgeroepen om dit te gaan doen. Het bestemmingsplan Buitengebied Oost wordt namelijk na tien jaar herzien en wie nu plannen in zou dienen, hoefde daarvoor dan geen leges te betalen. Wat de wethouder betreft, is het de laatste keer dat zoiets gebeurd: ,,Zelf ben ik een tegenstander om iedereen op te roepen met plannen te komen bij een herziening van een bestemmingsplan. Die plannen indienen kan altijd.''