Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Drie winkels in pand Kerkweg 28c


Ter Aar – Waar de ondernemers in het centrum van Ter Aar voor vreesden, lijkt ook te gebeuren. De Vomar supermarkt is niet het enige bedrijf, dat zich naast de Intratuin vestigt. Bij het gemeentehuis is een aanvraag binnen gekomen om het pand ‘Kerkweg 28c’ op te splitsen in drie winkelruimtes. Hiermee ontstaat er een tweede winkelcentrum in Ter Aar.


De aanvraag voor de aanpassingen aan het pand kwam op 20 juni binnen; net voordat de gemeenteraad bijeen kwam om mogelijk de bestemming van dat gebied te wijzigen. Zoals de politieke neuzen nu staan, zal dat niet gebeuren; de raad is doodsbenauwd dat de gemeente Nieuwkoop miljoenen euro’s aan schadevergoeding moet betalen. En aan het opsplitsen van het pand, waarbij er in totaal drie ingangen komen, lijkt ook niets te doen te zijn, aldus een gemeenteambtenaar. In het pand aan de Kerkweg 28c mogen volgens de wettelijke regels drie winkelruimtes actief zijn.  

Voor buurman Leen Kroon komt deze ontwikkeling niet als een verrassing, zo laat hij weten. Hoorne Vastgoed is gevraagd welke type winkels zich gaan vestigen aan de Kerkweg. Woordvoerder Jaap Sluis:  Het oorspronkelijke ontwerp van Kerkweg 28b en 28c bestond uit twee units. Één voor de Vomar van 2.300 m2 en een ruimte van 2000 m2 voor een andere gebruiker. Uiteindelijk is de pui iets verplaatst, omdat de Vomar een betere winkelindeling wilde. Voor het resterende deel wil de Vomar graag drie deuren maken, zodat we het niet aan één partij, maar aan kleinere partijen kunnen verhuren.’’

Welke winkeliers deze ruimtes gaan huren, maakt de Vomar nu nog niet bekend. Sluis: ,,Je ziet heel vaak dat rondom zo’n Vomar ook andere winkels neer strijken. Er zijn voorbeelden waarbij winkeliers uit het eigen dorp, maar ook anderen om de Vomar heen willen zitten.’’ Dus aan de Kerkweg is wel degelijk een nieuw winkelcentrumpje in de maak? Sluis lacht: ,,Wat men er van vindt of hoe je het noemt; de Vomar wil er iets moois van maken. De ruimte moet zo goed mogelijk gevuld worden.’’

Kerkwegbewoner Martin Vervaart vindt, dat het gemeentebestuur hier steken laat vallen. ,,Deze aanvraag is op 20 juni 2019 ingekomen bij de gemeente. Dat is ruim voor de meningsvormende raad van afgelopen donderdag geweest. Je kunt je dus afvragen of de wethouder hier al van op de hoogte is geweest. Zo ja dan had ze het moeten melden. Zo niet, dan is ze niet volledig ingelicht door haar ambtenaren. In beide gevallen lijkt mij dat vrij kwalijk.’’ Wethouder Antoinette Ingwersen is om een reactie gevraagd. Ze heeft bij het ter perse gaan van de krant nog niet gereageerd.