Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Spookhuis blijft nog even


LEIMUIDEN – De oude remise in het hart van Leimuiden is inmiddels de schandplek van het dorp geworden. Als een enorm spookhuis staat het pand verloren achter hekken. Geen ruit is er nog heel en de inwoners vinden het één grote, treurige aanblik. Het is al zeker, dat dit pand verdwijnt voor het opknappen van het dorpshart, maar waarom wordt er zo lang gewacht met het slopen van deze bouwval?

De gemeente gaat voorlopig nog geen last onder dwangsom opleggen, zodat de boel wat sneller opgeruimd wordt. Burgemeester Marina van der Velde: ,,Ze gaan pas slopen op het moment dat er zekerheid is dat daadwerkelijk tot actie wordt overgegaan in dit project. Het heeft weining zin om sloop op te leggen. Ik vind dat het veilig moet zijn.’’ Volgens haar, is dat nu het geval. ,,Tijdens de kermis konden jongeren rotzooien in dat pand. Daarna zijn de hekken beter neergezet. Nu vind ik het nog niet onveilig.’’

Een gemeentelijk woordvoerder laat weten, dat Smit’s Bouwbedrijf op 19 augustus begint met de sloop.