Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2020

ROAC neemt kunstgrasveld over


KAAG EN BRAASSEM – Voetbalvereniging ROAC neemt de komende 30 jaar het beheer en de verantwoordelijkheid over van haar kunstgrasveld. De gemeente Kaag en Braassem maakt een kwart miljoen euro over aan de club, als afkoopsom voor het in stand houden van het kunstgrasveld. Deze 252.000 euro worden beheerd door de Stichting Beheer gemeentelijke buitensportaccommodaties (SBGB).

De gemeente wil, dat uiteindelijk af van de zorg voor alle kunstgrasvelden bij sportverenigingen. Dan gaat het om kunstgrasvelden bij DOSR, WVC, De Kickers en Hockeyclub Alkemade. De gemeenteraad heeft 1 miljoen euro gereserveerd, waaruit de afkoopsommen betaald kunnen worden. De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 30 jaar. Hierdoor krijgt ROAC volop de gelegenheid om te investeren. Voorwaarde is wel, dat ROAC verplicht verplicht ‘maatschappelijke activiteiten’ moet opzetten, zodat ook niet-voetballers af en toe gebruik kunnen maken van het kunstgrasveld.

Voortaan is ROAC verantwoordelijk voor het algehele gebruik en onderhoud van het perceel. Al moet de gemeente wel de bomen, openbare verlichting, de sloten, slootkanten en beschoeiingen zelf onderhouden. Binnenkort ondertekent wethouder Petra van der Wereld een overeenkomst met het bestuur van ROAC.