Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

‘’Ondergrondse containers in Offem Zuid moeten blijven’’

Noordwijk – Behoud de ondergrondse containers in de wijk Offem Zuid.

Dit pleidooi houdt Kim van Eeden (Lijst Salman Noordwijk) richting het college van burgemeester en wethouders. Al eerder bleek, dat de ondergrondse containers in deze wijk vol zaten met afval, dat beter gescheiden had kunnen worden. Ze vindt, dat dit niet alleen de schuld is van de bewoners: ,,Op het moment dat de 113 huizen in fasen werden opgeleverd zijn er momenten geweest dat er wel 80 huishoudens gebruik moesten maken van één container, omdat er nog geen bestrating lag. Vindt u het dan redelijk dat u het afvalscheidingsgedrag hebt beoordeeld op een moment dat niet representatief is voor de echte situatie?’’

 Van Eeden pleit ervoor, dat de inwoners ‘extra tijd en een eerlijke kans krijgen om hun afvalinzameling gedrag met elkaar te verbeteren’. ,,Ik heb begrepen dat ze een groepsapp hebben aangemaakt om het gezamenlijk op te pakken, omdat ook zij liever ondergrondse containers zien dan bakken naast het huis.’’ Het college zal deze vragen binnenkort beantwoorden.