Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Verliezende raadsvoorstellen

Noordwijk – Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond werden veel voorstellen afgewezen door de gemeenteraad. Er komen geen aparte wooncategorieën tijdelijke internationale werknemers en alternatieve woonvormen, zoals tiny houses; dit voorstel van PUUR werd afgewezen.

PvdA-plannen om meer dan 30% sociale woningen te bouwen en extra aandacht te geven aan het bouwen van woningen tussen twee ton en 275.000 euro, redden het ook niet. Net zo min als een D66-voorstel voor het introduceren van een categorie ‘goedkope koopwoningen’. De VVD haalde bakzeil met een plan om meer in te zetten op huizen tussen 325.000 en 450.000 euro.

Ook een idee van Bruisend Noordwijk ging de raadsprullenbak in. Hierbij ging het om een plan van Jaap de Moor om voortaan ‘snoeiharde afspraken te maken met ontwikkelaars, die geen ruimte laten tot het achterwege laten van minder winstgevende onderdelen van een woonproject en sociale woningbouw in het bijzonder.’’