Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2021

Problemen lokale ondernemers onder aandacht bij Mona Keijzer

Nieuwkoop – Vorige week schreef wethouder Antoinette Ingwersen een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer. Ingwersen pleitte ervoor, dat ondernemers in kleine dorpskernen meer mogelijkheden moeten krijgen om hun toko’s open te hebben voor klanten.

De brief, die werd ondersteund door wethouder Rein Kroon (De Ronde Venen) en andere bestuurders uit de regio had effect; deze week bezocht Keijzer de gemeente Nieuwkoop. In een gesprek met beide wethouders kreeg Keijzer te horen, dat bestuurders en ondernemers vrezen voor de leefbaarheid en vitaliteit van de dorpen die door de coronamaatregelen zwaar onder druk komen te staan. Zij zijn ook bang voor ernstige gevolgen voor de leefbaarheid en de voorzieningen in de dorpen van landelijke gemeenten. ,,Dit terwijl ondernemers en gemeenten samen veel inspanningen doen om de dorpen leefbaar te houden’’, aldus Ingwersen.

Volgens de wethouders wordt juist in de dorpen veel ongelijkheid ervaren tussen het geringe aantal winkels wat open mag en de winkels die gesloten moeten blijven. ,,De dorpscentra zijn qua drukte niet te vergelijken met de centra van grote steden’’. Toezeggingen deed Keijzer niet, maar deze problemen hebben nu wel het kabinet in Den Haag bereikt.