Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Uitbreidingsplannen Museum Noordwijk bekend

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan goedgekeurd om Museum Noordwijk uit te breiden.

Het pand aan de Nicolaas Barnhoornweg 44 wordt bij het museum getrokken en de Blauwdotterzaal wordt gerenoveerd. Ook komt er een verdieping op de Blauwdotterzaal en verschijnt er nieuwbouw op de hoek van het Jan Kroonsplein en de Parallel Boulevard.

Hierbij gaat het om veel geld, waar het Genootschap Oud Noordwijk ook mede verantwoordelijk voor wordt. Om dit allemaal te kunnen betalen, stelt het college aan de gemeenteraad voor om vanaf 2023 aanvullende subsidie te verlenen aan het Genootschap Oud Noordwijk. Dit geld is bedoeld als dekking van de exploitatie van het vernieuwde Museum Noordwijk. Ook moet de gemeenteraad nog instemmen met het geven van een garantstelling voor een lening van de Bank Nederlandse Gemeenten aan Stichting Museumboerderij Noordwijk. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet bekend.