Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Ruimte voor terrassen

Hillegom – Horeca-ondernemers krijgen de mogelijkheid om delen van de openbare ruimte te gebruiken voor het uitstallen van hun terrassen.

Dit voorstel van het college wordt unaniem gesteund door alle politieke partijen. Wethouder Jan van Rijn waarschuwde tijdens de commissievergadering wel, dat dit niet betekent, dat nu al de terrassen open kunnen gaan. Pas als vanuit de Rijksoverheid wordt aangegeven, dat de horeca weer open mag, kan van deze verruimde terrasregeling gebruik worden gemaakt.

De wethouder wees er verder op, dat het niet de bedoeling is, dat horeca-ondernemers extra tafels en stoelen kunnen gaan bijplaatsen. ,,Ze krijgen meer ruimte om de huidige tafels en stoelen te plaatsen.’’