Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Natuurlijk Nieuwkoop wil motorverbod uitbreiden

Nieuwkoop – De afsluiting van De Meije voor motorrijders smaakt naar meer. Als het aan de politieke partij Natuurlijk Nieuwkoop ligt, wordt voortaan ook de Amstelkade afgesloten voor motorrijders.

Raadslid Berry Dors heeft zich in dit onderwerp vastgebeten. Volgens hem balen veel inwoners van de knallende en gierende motoren die op zonnige dagen de rust verstoren. Vorig jaar werd De Meije ieder weekend in het zomerseizoen afgesloten. Dat gold ook voor de Bosweg, die in de gemeenten Nieuwkoop, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk ligt. De Meije sluit ook dit jaar weer in de drie gemeenten. Natuurlijk Nieuwkoop vindt, dat dit motorverbod kan worden uitgebreid naar de Amstelkade.

Dors: ,,Aan- en omwonenden ervaren grote overlast van motorrijders, die met name met mooi weer en in het weekend solo, maar ook in groepsverband tochten rijden. Los van de overlast door lawaai en stank is de verkeerssituatie op de Amstelkade zeer onveilig. De bewoners zijn al een aantal jaren actief om hierin verandering aan te brengen.’’ Volgens hem verlost een motorverbod de aan- en omwonenden van de geluidsoverlast. De gemeenteraad praatte hierover op donderdag 22 april.