Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Hondenpoep mag soms blijven liggen

Noordwijk – Niet iedere hondeneigenaar hoeft de poep van zijn geliefde viervoeter op te ruimen.

In december liet het gemeentebestuur aan alle hondenbezitters weten, dat de uitlaatgebieden in de hele bebouwde kom zijn opgeheven en dat overal een poepopruimingsplicht geldt. Een inwoner maakte hier bezwaar tegen en gaf aan, dat sommige mensen door fysieke beperkingen niet in staat zijn om de poep van hun hond te kunnen opruimen.

Het college van burgemeester en wethouders: ,,Daar heeft hij gelijk in. Daarom wordt voorgesteld de regels aan te passen.’’ De plicht tot het opruimen van uitwerpselen van een hond geldt voortaan niet meer voor degene die een hond uitlaat en als gevolg van fysieke beperkingen aantoonbaar de poep niet kan opruimen.