Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Zoektocht naar vrachtwagenparkeerplekken

Roelofarendsveen – Het opheffen van de vrachtwagenparkeerplekken aan de Alkemadelaan en Schoolbaan in Roelofarendsveen zorgt voor grote problemen voor de vrachtwagenchauffeurs.

Deze truckers moeten hun vrachtwagen toch ergens kwijt. Een aantal is uitgeweken naar een terrein van een particulier bedrijf in Nieuw Wetering. Maar een groep lokale chauffeurs heeft naar andere plekken gekeken en een mooie plek gevonden. Ze willen graag een tijdelijk parkeerterrein voor grote voertuigen vlakbij de Ripselaan / N445. Het college van burgemeester en wethouders ziet dit niet zitten en wijst het af.

Met alternatieven komt het college niet. Burgemeester Marina van der Velde: ,,Verzoekers moeten verder zoeken naar een locatie die ingepast kan worden in een bestemmingsplan.’’