Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

2,3 miljoen euro voor 150 parkeerplaatsen

Noordwijk – Het bedrag, dat de gemeente betaalt voor de terreinen van Admiraal de Witt / Verloop aan de Schoolstraat is 2,3 miljoen euro.

Dat is fors hoger, dan de 1,6 miljoen euro waarvoor deze terreinen oorspronkelijk zouden worden overgedragen tussen Arenal en Admiraal. Op vragen van DOEN! laat het gemeentebestuur weten, dat dit echter een geval is van appels met peren vergelijken.

De koop is volgens het gemeentebestuur ‘inclusief de in opdracht van Arenal uitgevoerde en betaalde onderzoeksrapporten. Daarnaast heeft Arenal voor zijn vergevorderde planvorming uiteraard kosten gemaakt (architect, constructeur, adviseur, leges, enzovoort), die voor zijn rekening komen. Met de voor 2,3 miljoen aangekochte gronden heeft de gemeente volgens het bestuur ‘de goedkoopste manier’ gevonden ‘om rond de Hoofdstraat 150 parkeerplaatsen te realiseren’.