Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

Integriteitsklacht tegen raadslid De Moor

Noordwijk – Een inwoner heeft een integriteitsklacht ingediend tegen gemeenteraadslid Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk).

De inwoner, van wie de naam niet bekend wordt gemaakt, geeft aan dat De Moor zich ‘op structurele wijze collegeleden van de gemeente Noordwijk negatief bejegend’ en dat De Moor de indiener van de klacht op Facebook ‘indirect beledigd’. Burgemeester Wendy Verkleij heeft aangegeven, dat hetgeen De Moor op Facebook schrijft, valt onder de vrijheid van meningsuiting.

De indiener van de integriteitsklacht is het daar niet mee eens en hoopt dat De Moor alsnog een reprimande krijgt. Hij/Zij vraagt zich af ‘waarom een gedragscode voor raadsleden bestaat’. De Moor reageert: “Er is geen sprake van integriteitschending door wie of naar wie dan ook, maar hooguit zou de betrokken klager zich aangesproken kunnen voelen.”