Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

Bewoners buitengebied moeten zelf probleem gasloos wonen oplossen

Hillegom – De inwoners die in het buitengebied wonen, moeten zelf oplossingen vinden voor het gasloos opwarmen van hun huizen. Zij moeten gebruik maken van individuele warmtepompen.

Deze woningen kunnen niet worden aangesloten op een nieuw aan te leggen warmtenet, dat gebruik zou kunnen maken van natuurlijke warmtebronnen, zoals geothermie. Het aanleggen van zo’n warmtenet naar de verspreid in het buitengebied liggende woningen is simpelweg te duur.

De mensen die in de kern van Hillegom wonen, hebben meer geluk: zij maken wél kans om aangesloten te worden op een warmtenet. Deze boodschap kregen de raadsleden afgelopen week te horen tijdens een presentatie door Royal Haskoning/DHV. Overigens gaan tot 2030 geen huizen van het gas af.