Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2006

Ontwikkeling De Madelief tergt raadslid Nieuwenhuis

Lisse – Een persoonlijke opmerking van SGP-ChristenUnie voorman Marius Nieuwenhuis kleurde de commissievergadering Ruimte en Infrastructuur van vorige week donderdag. Nieuwenhuis wilde zijn gevoelens kwijt over de kwestie Madelief: ‘Iedere keer als ik hoor over de Madelief, krijg ik een nare smaak in de mond. In juli 2003 werden we als raad geconfronteerd met een ‘take it or leave it’ verhaal. De raad heeft daarop ingestemd met de plannen en de bouwhoogtes. Achteraf bleek dat we op het verkeerde been zijn gezet: er zouden alternatieven zijn, maar dat was niet conform de waarheid. Er bestond een package deal tussen de toenmalige wethouder en de ontwikkelaar.’

Nieuwenhuis was echter de eerste die onderkende dat dit ‘slikken of stikken voorstel’ niet meer aan de orde is. ‘Op dit besluit uit 2003 terugkomen zou neerkomen op niet-consistente besluitvorming’.