Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2006

Speeltuin Sikkelkruidstraat is veiliger gemaakt

Teylingen – De gemeente heeft een onvervalst staaltje van actief ingrijpen laten zien, al zal Vrouwe Fortuna er ook een handje in hebben gehad.

Afgelopen woensdagochtend maakte de ANWB de resultaten van een onderzoek openbaar, waaruit bleek dat ongeveer de helft van de speeltuinen in Nederland onveilig is. Guido van Woerkom, directeur ANWB: “Per jaar belanden circa 7.000 kinderen op de EHBO-afdeling van een ziekenhuis na een ongeluk in een speeltuin. Bij een kwart van de speeltoestellen is de zogenoemde valzone te klein. Dat is de cirkel waarin een kind terecht kan komen als het valt. Ook dempt de ondergrond de val onvoldoende.”

Later in de ochtend op diezelfde woensdag was het een drukte van belang op het speelterrein bij de Sikkelkruidstraat in Voorhout. Twee graafmachines, een oplader en 6 man waren bezig om de bovenste zandgrondlaag van het speelterrein te verwijderen. “Voor de veiligheid van de kinderen wordt er een nieuwe lading zand aangebracht en komen er ook rubberen tegels onder en rond de speeltoestellen te liggen”, zo legde een van de noeste werkers uit.