Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2007

Prijzen voor beste vrijwilligers en politicus van het jaar

Prijs voor Politicus van het Jaar heet voortaan: Ine Elzingaprijs

Tijdens de op 2 januari gehouden nieuwjaarsreceptie werden de winnaars bekendgemaakt van de vrijwilligersprijzen. In de prijzen vielen het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Kasteel Keukenhof (vrijwilligersgroep van het jaar) en Bas Brekelmans (politicus van het jaar). Voor het eerst was er naast de groepsprijs ook een door Frans van der Veld ontworpen prijs voor een individuele vrijwilliger, die toegekend werd aan Jannie Roodzant.
Winnares van de individuele prijs was Jannie Roodzant, al meer dan 30 jaar actief als vrijwilliger, onder meer voor Stichting Vluchtelingenwerk en Stichting “De Zevensprong”. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1971 ten doel stelt om, ten behoeve van verstandelijk en/of meervoudig gehandicapten, aangepaste sport- en recreatieactiviteiten te organiseren in de Bollenstreek.
Groepsprijs
Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Kasteel Keukenhof, die al jaren zijn met het onderhoud van het landgoed en hier jaarlijks vele, vele uren insteken zijn de verdiende winnaars van de groepsprijs voor vrijwilligers geworden.

Politicus van het jaar 2006 werd Bas Brekelmans, wethouder Financiën. Als motivatie staat in het juryrapport van de lokale persvertegenwoordigers: ‘Brekelmans kreeg in de vorige raadsperiode als raadslid van Nieuw Lisse voor elkaar dat er in het openbaar onderzoek werd gedaan naar financieel wanbeleid bij de gemeente. Dit leidde tot het rapport ‘Maximaal Inzicht’, wat weer tot heel andere dingen leidde. Hij deed een gewaagde overstap naar de VVD, waardoor hij bij een ongunstiger stembusresultaat in maart 2006 zelfs verloren had kunnen gaan als politicus van welk jaar dan ook. Met weliswaar een late roeping is hij het soort VVD’er, waarvan je hoopt dat er meer zijn. Trendy, maar in zijn eigen vakgebied ook een jongen van de gestampte pot. Een duidelijke hoogvlieger en hij is open en mededeelzaam, heeft gevoel voor humor en het lef om te zeggen dat er niet overal geld voor is.
Ine Elzingaprijs
Ter ere van de op 7 april 2006 overleden Ine Elzinga, onder meer raadsverslaggeefster voor het Witte Weekblad, heeft de lokale pers besloten de prijs Politicus van het Jaar voortaan te benoemen als de ‘Ine Elzingaprijs’. Of zoals in het juryrapport staat: ‘Ine was een voorbeeld op het gebied van collegialiteit en integriteit en gelukkig heeft ze het goed gevonden dat haar naam wordt verbonden aan deze prijs.’