Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Focus op binnenhalen subsidies

LISSE – Er wordt mogelijk een medewerker van de gemeente ingezet om zich specifiek te richten op het binnenhalen van alle subsidies waarop recht bestaat.

Fractievoorzitter Ad van Zelst (Nieuw Lisse) opperde een idee voor wethouder Bas Brekelmans (VVD): ‘Stel iemand aan die zoveel mogelijk subsidies moet binnenhalen voor de gemeente Lisse. Wie weet lopen we op dit moment wel veel geld mis.’

Brekelmans beaamde dat er op dit moment geen specifiek persoon is binnen de organisatie die een overzicht heeft van alle subsidies waarop Lisse recht kan hebben. Hij werd gesteund door een van de medewerkers die verduidelijkte: ‘Het binnenhalen van de subsidies is de verantwoordelijkheid van de afdelingshoofden zelf’. Brekelmans voegde er aan toe: ‘Het is nog wat te vroeg om direct iemand hiervoor aan te stellen, maar mijn suggestie is om eenmalig een toets te houden en te controleren of we echt veel dingen hebben laten liggen. Mocht dat zo zijn, dan kunnen we structureel een persoon inzetten voor het binnenhalen van subsidies.’ Zijn woorden vonden algehele instemming van de commissieleden.