Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 mei 2007

Forse daling ziekteverzuim

Lisse – Dankzij een intensief programma heeft de gemeente het ziekteverzuim onder haar medewerkers teruggebracht van 9,21% in 2003 naar 6,47% in het eerste kwartaal van 2007.

Woordvoerder Lina Damo vertelt hierover: ‘Op diverse fronten zijn en worden maatregelen genomen om het ziekteverzuim tegen te gaan. Hieronder vallen het verbeteren van de managementkwaliteiten, een arbozorgsysteem, het stimuleren van veilig werken, ziekteverzuimbegeleiding en de invoering van een bedrijfszorgpakket. Dit is een langdurig en continu proces, maar gezien de daling van het ziekteverzuim kan geconstateerd worden dat de brede aanpak succes heeft.

Een verlaging van het ziekteverzuim heeft meerdere financiële voordelen voor de gemeente. Zo hoeft er minder extern personeel ingehuurd te worden om de noodzakelijke werkzaamheden te verrichten.