Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Restaurant De Dishoek: Goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen

LISSE – De Dishoek is een mediterraan restaurant in Lisse en sinds eigenaar Ari Boskani het culinaire roer in handen heeft, genieten steeds meer vaste klanten van de specialiteiten en presentatie van het eten. Boskani: ‘We lopen wel eens met een besteld gerecht door de zaak en dan zegt een gast die de keuze nog moet bepalen: “Dat wil ik ook!” We zijn een mediterraan restaurant, maar geven Italiaanse accenten aan de voorbereiding.’
De gastvrijheid staat centraal in De Dishoek, zo legt Boskani uit: ‘Dat is onze filosofie en cultuur, om goed voor de mensen te zorgen. Het begint al bij binnenkomst, waar de gasten een aperitief van het huis krijgen aangeboden. Juist door het gebruik van speciale kruiden, geven we een mediterraans accent aan onze gerechten. Kaas, olijven, gedroogde tomaat en champignons: ze spelen een grote rol in de keuken.’

Een mediterrane verrassing is het 4-gangen surprisemenu, waarbij de gasten kunnen raden uit welke landen de gerechten komen. De gepassioneerde kok selecteert hier de juiste wijnen voor ieder gerecht. ‘De mensen proeven dat ons eten heerlijk vers en lekkerder is dan elders’, vertelt Boskani. ‘Een paar voorbeelden van onze specialiteiten zijn de carpaccio, onze gamba’s met een romige Napolisaus en de Tortellini met spinaziesaus. Vergeet niet van de Proeverij te genieten: een bruschette gegratineerd met knoflook, tomaat, rucola en Parmezaanse kaas.’

Ook een selectie uit de hoofdgerechten doet de liefhebber direct naar de telefoon grijpen om een plek te reserveren: een kalfsoester met toren van scampi’s, parmaham en rode portsaus, een in de oven gegratineerde tournedos of de scalopino a la Romana: een heerlijke kalfsvlees met ham en salie. De kenner komt speciaal naar de Dishoek voor de Dorade, een vis van 300 gram uit de Middellandse Zee, gefileerd en in roomboter met olijven gebakken, gesmeerd met een tapenade van olijven en geserveerd met gele paprikacrème.

En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende pastagerechten, die ook buiten de menukaart om worden bereid, of de sliptong met gebakken garnalen en champignons! Boskani: ‘Bij de pasta en vis past bijvoorbeeld de 2005 Pinot grigio, maar daarnaast hebben we wijnen uit Italië, Frankrijk, Spanje, Chili en Zuid-Afrika.’

Alleen de komende weken heeft de Dishoek nog het 3-gangen aspergemenu voor de gasten. ‘Daarnaast hebben we ook een bijzondere Italiaanse schnitzel voor slechts 14,00 euro! Zo zie je maar, voor goede kwaliteit met betaalbare prijzen moet je echt bij de Dishoek zijn. En bij ons is het geen probleem om de auto kwijt te kunnen, dankzij onze eigen naastgelegen parkeerplaats. Kom ook gezellig langs voor bruiloften, feesten en verjaardagen!’

De Dishoek
Heereweg 487
2161 DD Lisse
T: 0252 211 550
F: 0252 752 659
E:
info@dedishoek.nl
W: www.dedishoek.nl