Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Tweelaags woonbebouwing toegestaan in Kanaalstraat

LISSE – De eigenaar van het perceel Kanaalstraat 50 – 52 (het pand van de voormalige rijwielhandel De Kuiper) krijgt toestemming voor een tweelaags woonbebouwing. Wethouder Guus Mesman (PvdA) maakte dit ogenschijnlijk niet bijzonder belangrijke besluit op dinsdag 8 mei bekend. Deze beslissing kan echter vergaande politieke consequenties hebben.

Kanaalstraat 50 -52 valt onder het bestemmingsgebied erf en volgens het bestemmingsplan Centrum ’86 mag hier geen tweelaags woonbebouwing plaatsvinden. Mesman wil een uitzondering maken op deze regel: ‘Het gaat hier om drie woningen in de sociale sector, die vanaf de straat nauwelijks zichtbaar zijn. Aangezien we als college het wonen in het centrum belangrijk vinden, en zeker als het gaat om woningen in de sociale sfeer, wil ik dit bouwplan toestaan.’

De wethouder erkent dat dit besluit een precedentwerking kan oproepen. En juist dat is de essentie van de zaak. Vanaf 2008 vallen namelijk ook de Kapelstraat en Meer en Houtstraat onder de ‘erfbestemming’. Wanneer een aannemer een beroep op dit besluit doet zal het voor het college lastig worden om ook op andere locaties in dit gebied tweelaags woonbebouwing tegen te houden.