Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2007

Alternatief plan voor gemeentelijke diensten

LISSE – Wethouder Jan Kippers (CDA) laat onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een interne verzelfstandiging van openbare werken, die in samenwerking met de gemeente Hillegom zou moeten plaatsvinden. Deze verrassende mededeling deed Kippers in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien van woensdag 13 juni.

Na alle rumoer rond de plannen om de ‘groene en grijze afdelingen’ af te stoten, een negatief advies van de ondernemingsraad en twijfel van politici over de juistheid van de ideeen, kwam deze stap voor ingewijden niet als een volslagen verrassing. Kippers: ‘We moeten de ratio scheiden van de emoties en ons besluit baseren op feitelijke gegevens. Het onderzoek gaat uit van de inrichting van een gemeentelijke afdeling ten behoeve van het beheerbeleid en de regievoering in de openbare ruimte. We gaan samen met Hillegom een zelfstandige dienst voor vuilinzameling en het groenonderhoud gezamenlijk optuigen en bij de uitwerking betrekken we ook de inbreng van de MareGroep. Eind dit jaar besluiten we pas definitief over het al dan niet afstoten van de vuilinzameling en het groenbeheer. Met de gegevens van dit onderzoek kan dan in ieder geval een goed overwogen besluit genomen worden.’