Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2007

Foreholte bekroont driekwart eeuw succes met jubileumboek

VOORHOUT – Na een voorbereiding van anderhalf jaar en een intensieve samenwerking is een prachtig jubileumboek verschenen over de historie van de voetbalvereniging Foreholte. Dit boek, getiteld “V.V. Foreholte, 75 jaar clubliefde”, verteld over de roemrijke geschiedenis van de club, heeft een keur aan nog niet eerder gepubliceerde foto’s laat de belangrijke plaats van Foreholte in de Voorhoutse gemeenschap naar voren komen. “We kijken niet alleen terug naar het verleden, maar ook vooruit naar de toekomst.”

door Joep Derksen

Paul Jochems, schrijver van het boek, en Hans van den Berg, voorzitter van de commissie die het boek heeft samengesteld, vertellen over ‘hun kindje’. “De verhaallijn is met een bepaalde reden tot stand gekomen en we hebben als rode draad in het boek laten lopen dat V.V. Foreholte in de loop der jaren de belangrijkste vereniging voor jeugd en volwassenen in Voorhout is geworden. Het boek is verdeeld in vijf hoofdstukken, die een periode van 15 jaar beslaan en ook elk een ander thema aangeven. De foto’s (waar Ad Deutekom een hele grote bijdrage aan heeft geleverd), teksten en interviews in het eerste hoofdstuk, ‘Crisis, oorlog en vrede’ bijvoorbeeld, behandelen de periode 1932 – 1947. Ook wordt onder meer verhaald over het functioneren van Foreholte in de tijd van de herrijzenis van Nederland en over de grote uitbreiding van ons dorp met Oosthout.”

Jochems legt uit: “De diepere gedachte achter het schrijven van de teksten is ook geweest om informatie te geven over wat er in de afgelopen 75 jaar in Nederland en de wereld gebeurde. Het boek is zeker geen droge opsomming, maar we hebben juist een sprankelend verhaal van alle teksten gemaakt. Er zijn drie secties van het boek in Full Colour uitgevoerd. Zo geven we speciaal aandacht aan de trotsen van Foreholte: Rob van Dijk, die nu voor S.C. Heerenveen speelt en Edwin van der Sar, keeper voor Manchester United en het Nederlands elftal. Zij hebben ook bijgedragen aan het boek en krijgen een prominente plaats. Deze twee mannen zijn niet de eerste de beste en Foreholte is enorm trots op hen!”

Vrijwilligers

Hij vervolgt: “Daarnaast hebben we ook een aantal pagina’s gewijd aan alle vrijwilligers die actief zijn binnen Foreholte. Niet alleen met tekst, maar ook met foto’s. De vrijwilligers zijn de stenen in de muur van Foreholte en houden de vereniging overeind. Ook beslaat een aantal pagina’s alle 56 teams die in het seizoen 2006 – 2007 gespeeld hebben, van de Ukken tot aan de 7-7 ploegen.”

Het boek is tot stand gekomen dankzij de inzet van Jan van Dijk, Mart van Dijk, Ad Deutekom, Paul Jochems, Hans van den Berg, Wil Goslinga – van de Kroft, Ankie Jochems en Ed Rosman. Een groot deel van de kosten is gedekt door de inzet en sponsoring van drukkerij Joh Enschedé en een donatie uit het Rabo Teylingen Fonds cultuurhistorische zaken.

Op zaterdag 16 juni wordt het boek “V.V. Foreholte, 75 jaar clubliefde” officieel gepresenteerd. Mensen die het boek alsnog willen bestellen hebben pech, want alle 1.150 exemplaren zijn al door voorinschrijving uitverkocht. Komt er dan geen tweede druk? “Absoluut niet”, lacht Van den Berg. “Dat we 1.150 kopies van het boek hebben verkocht vinden we al een wonder!”