Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2007

Omwonende Dever verbolgen over starre houding gemeente

LISSE – ‘De gemeente komt allerlei organisaties tegemoet in hun wensen, maar als bewoners komen we er bekaaid af.’ Deze woorden uitte inspreker Hans van Breda, bewoner van de Matenesselaan, grenzend aan de 1e Poellaan tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 juni. Hij bezwaarde zich over het feit dat de grieven van vijf families over de aanpak van de Vennestraat en de 1e Poellaan niet gehoord worden.

Van Breda fulmineerde: ‘De Poelpolder krijgt haar ontsluitingsweg, de fietsers hun fietspad, de brandweer hoeft zich niet te storen aan snelheidsbeperkingen en er komen extra parkeerplekken voor vrachtauto’s en sportverenigingen. Wij hebben tot nu toe prachtige brieven gehad van de gemeente, maar uit het laatste schrijven blijkt dat we er bekaaid afkomen.’

De Lisser somt op: ‘Er zijn geen maatregelen getroffen naar aanleiding van eerdere inspraken van onze kant. We willen geluidsabsorberend asfalt en maken bezwaar tegen het feit dat de groenstrook 1 meter smaller wordt, waardoor de weg dichter bij de slaapkamers komt te liggen. De verkeersintensiteit zal volgens de gemeente gelijk blijven of afnemen, maar daar geloven wij bewoners niet in.’ Ook de resultaten van het onderzoek naar de gemiddelde snelheid op de 1e Poellaan van het passerende verkeer vindt geen genade in de ogen van Van Breda: ‘Die snelheid zou 48 km per uur zijn, maar dat is waarschijnlijk net onder de flitspaal. Daarna rijdt men namelijk vol gas met de boemboembox wijd open richting Poelpolder.’

Het betoog vond geen gehoor bij de politieke partijen, want de renovatieplannen voor de 1e Poellaan en Vennestraat werden door de raad ongewijzigd en zonder verdere discussie aangenomen.