Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

‘Mooi dat je op kleine wieltjes ongelooflijk hard kunt gaan’

NOORDWIJK – Voor de tweede keer werd zondag 26 augustus een skate- en skeelerwedstrijd georganiseerd, waar meer dan 100 deelnemers uit het hele land aan deelnamen. Initiator Hans Peschier en Aad Hoogeveen van de mede-organiserende Oranjevereniging Noordwijk-Binnen waren zeer tevreden met het verloop van de races.

‘Mijn hart ligt bij het skeeleren: het is voor alle leeftijden: van 6 tot 106 jaar’, zo legt Peschier (35) de reden uit waarom hij het evenement heeft opgezet. ‘Deze locatie op bedrijventerrein ’s-Gravenduijck is zeer geschikt voor het evenement, dat we dankzij de vele sponsors hebben kunnen opzetten en de rijders zijn dan ook positief over het rondje. Niet voor niets komen de wedstrijdrijders uit het hele land: van Groningen tot Zeeland.’

In totaal werden er vijf races gehouden: de jongste deelnemertjes startten om 1 uur ’s middags en het klapstuk, met 90 professionele skaters, vond om drie uur plaats. In deze laatste race werden snelheden tot 40 km per uur geconstateerd. Maar ook de jongsten tot acht jaar lieten zich niet onbetuigd: met de verplichte helm op het hoofd en veelal handschoenen, knie-, pols- en enkelbeschermers op het lichaam ging de jeugd razendsnel door de bochten. Rik (9) behaalde een mooie derde plaats in de race voor kinderen van 9 – 11 jaar: ‘Ik skeeler om te oefenen met schaatsen en ik train vaak samen met mijn vader.’ Sanne (7) was vol zelfvertrouwen voor haar race: ‘Ik probeer te winnen!’ Ze maakte haar ambities waar, want na afloop van de race van de 6 – 8 jarigen, stond ze op de hoogste tree van het platform. Winnaar bij de jongens in dezelfde klasse, Thijn (7), kreeg ook bloemen, een medaille en een bidon: ‘Het is leuk om te winnen’, vertelt hij relaxed.

Michiel Rauw won in de cvd2 klasse en Femke Roemer was hier de beste bij de dames. In de cvd1 klasse ging de eerste prijs naar Sven Abe Tjalma, die zijn concurrent Stefan Teeuwen met slechts een kwart seconde verschil versloeg.

Peschier: ‘Het mooie aan skeeleren is dat je op hele kleine wieltjes ongelooflijk hard kunt gaan. Skeeleren gaat namelijk om snelheid en is een echte sport, want er zijn deelnemers die gemakkelijk 15 uur per week trainen.’ Hij hoopt dit evenement jaarlijks te organiseren: ‘En wellicht krijgen we in 2008 een extra onderdeel: het stuntskeeleren.’

Voor meer informatie:
www.skeelercup.nl.